

Normaal gesproken is februari voorbij voordat je het weet. Zo niet dit jaar: donkere dagen, regen, storm, er leek geen eind aan te komen. Dat einde kwam er wel: de zon schijnt nu al weer weken achtereen, het voorjaar is overal. Het staat symbool voor wat we nu zelf doormaken.
Door de coronacrisis moesten we onszelf opnieuw uitvinden. Een nieuwe manier van werken, een nieuwe balans vinden tussen privé en werk. Gelukkig merk ik om me heen dat ook wat dat betreft de donkerste dagen achter de rug zijn.
Dat wij Nederlanders creatieve ondernemers zijn, is te zien aan alle initiatieven die als paddenstoelen de grond uitschieten. Geplande trainingen worden in no-time omgetoverd tot online trainingen: of het nu om een kookcursus of een zakelijke training gaat. Cateringbedrijven en restaurants waar je nu je maaltijd tijdelijk kunt afhalen, de bakker die het brood in geval van nood thuis komt brengen. Er is saamhorigheid, we gunnen elkaar dat we deze crisis overleven.
Blijft je agenda de komende weken nog even leeg? Gebruik die tijd om je website eens kritisch tegen het licht te houden.
Na de eerste weken, die vooral in het teken stonden van regelen en zien dat er toch brood op de plank komt, durven we nu weer over de toekomst na te denken. Dit is het moment om de vernieuwing door te voeren die je al zo lang in je hoofd had, maar waar je niet aan toekwam. Blijft je agenda de komende weken nog even leeg? Gebruik die tijd om je website eens kritisch tegen het licht te houden. Sluit de boodschap nog wel aan op je dienstverlening of product? Zijn de nieuwsberichten bijgewerkt, zijn er nog recente projecten of cases die je kunt toevoegen? Hoe staat het met de vindbaarheid, hoe oud is je laatste blog?
Een aantal zomers geleden waren de knalroze broeken in de mode. Een jaar later was er geen haar op mijn hoofd die er nog aan dacht om die broek weer aan te trekken. Net zoals de mode elk seizoen weer anders is, veranderen ook de opvattingen over de vormgeving. Het ene jaar moet alles zo wit mogelijk zijn, het andere jaar zijn juist de volle kleurvlakken in de mode.
De techniek verandert helemaal snel. Een site waar het even duurt voordat de foto’s ingeladen zijn? Bezoekers hebben geen geduld en klikken gauw door naar de concurrent die wel een snelle website heeft. Een website die niet lekker presteert op telefoon of tablet? Zelfde verhaal. Kort door de bocht: een website heeft een houdbaarheid van maximaal 5 jaar. Is je website al even geleden gelanceerd? Laat dan een expert beoordelen of deze nog wel mee kan in deze tijd.
Vanuit de grond van mijn hart: ja! Natuurlijk, als er geen geld binnenkomt, kun je het ook niet uitgeven. Toch is het juist slim om te investeren in de toekomst. Het laat zien dat je stevig in je schoenen staat, dat je een betrouwbare partij bent die tegen een stootje kan. Reken erop dat je concurrenten in deze tijd ook niet stil zitten. Het zou zonde zijn als je straks, als alles weer ‘normaal’ is, direct op achterstand staat!
Wil je wel, maar zie je het financieel niet zitten? Maak het bespreekbaar, veel partijen zijn bereid om nu wat ruimere afspraken te maken.
Laat het me weten als ik iets voor je kan doen!
Vragen of opmerkingen over deze blog? Wilt u een blog op uw website, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Mail naar elise@typischtermeer.nl of bel
06 – 55 68 83 56.